El temps de les cireres digitals



[...]
Juny, mes de fogueres, danses al voltant del foc, coets, petards, bengales, coques de tonyina i bacores, aigües que curen i que semblen tenir poders. La nit més curta de l'any. La nostra festa. Si tot va bé, ella i jo ho celebrarem a la platja del Carabassí (Baix Vinalopó). És una nit especial. L'any passat vam arribar des del càmping de la platja del Pinet, on vam passar les festes de Sant Joan. Hi érem només ella i jo. Enguany, ens acompanyarà Marina, que el 27 de juny complirà tres mesos. Feu comptes.

[...]
Narcís Comadira diu que el juny és el mes més bonic de l'any. El mes del triomf. El dia és llarg, immens i, al cor dels joves, la passió hi encén fogueres que semblen inextingibles. Cada any, quan ve el juny, el poeta gironí pensa indefectiblement en Montserrat Roig. Per allò de les cireres. I la troba a faltar. I una ombra grisa s'interposa entre els ulls del poeta i la pantalla líquida.

[...]
Poques cireres digitals a veintinueve.com, la llibreria virtual del Grup Planeta dedicada a llibres digitals que va nàixer la Diada de Sant Jordi del 2001. Tanca perquè el mercat està verd. Massa expectatives sobre un mercat, el de l'estat espanyol, on els llibres electrònics més descarregats han estat el dedicat a Operación Triunfo i el còmic de Mortadelo y Filemón (!).

Des d'Alacant, i a un clic de distància, la Biblioteca Virtual Joan Lluís Vives continua, en canvi, pletòrica i fent efectiva l'edició digital de les obres més representatives de la cultura catalana, valenciana i balear. Aquesta biblioteca, el fons bibliogràfic de la qual disposa ja més de seixanta títols que poden ser consultats gratuïtament pels internautes, és l’altra cara de la moneda digital.
Mes de juny, jo també, pletòric i eufòric. L’estiu per davant.

[...]
6 de juny, aniversari de mon pare -61 anys-
Josep Manuel Martínez Polo
martinez.polo@ua.es

Webs
Narcís Comadira
http://www.uoc.es/lletra/noms/ncomadira/

Veintinueve.com
http://www.veintinueve.com/

Biblioteca Virtual Joan Lluís Vives
http://www.lluisvives.com

Platja del Carabassí
http://www.ayto-elche.es/val/turismo/cont_ntz_py.htm

Càmping del Pinet
http://www.infocamping.com/spain/es/html/alicante/1258/85.html